Wat is het verschil

Wat is het verschil

Wat is het verschil

Wat is het verschil tussen een brewer en xtractor?

In een thee brewer volgens de eerste 4 generaties wordt er compost of los, of in zakken of manden in de tank geplaatst. De organismen die door beluchting/beroering dan uit de compost komen worden dan vervolgens gevoed met makkelijk opneembare voedingstoffen zodat ze zich heel snel kunnen vermeerderen. Afhankelijk van het doel wordt er tussen de 18 uur en 6 dagen gebrouwd. Dat doel wordt bepaald door de behoefte om of veel bacteriën of veel schimmelsdraden te hebben. 

Maar er kleven een paar problemen aan deze methode. Doordat de compost of los of in een omhulsel wordt geplaatst komen nooit alle plantjes en diertjes vrij van de compost. Als de compost vrij in de tank zit dan ligt het grootste gedeelte op de bodem van de tank. Als het in manden zit dan zit het meeste gewoon ook na afloop van 6 dagen nog gewoon in de mand of zak. Maar dat is wel het huis van de diertjes en plantjes en die verlaten hun huisje niet zomaar. Daar komt meer voor kijken.

De 5de generatie NurishR Xtractor bied uitkomst waar andere generaties falen.

Omdat de lucht door de filter buis omhoog gestuwd wordt en steeds weer gerecirculeerd wordt komen alle diertjes en plantjes los van de compost. Hierdoor wordt de diversiteit veel groter dan in een brouw waar, door de grote hoeveelheden voedsel en onvolkomen extractie de aantallen weliswaar groot kunnen zijn maar de diversiteit beperkt. Na afloop van het 8 uur durende proces is slechts de houtige fractie nog in het filter aanwezig.

Het is voor de grond natuurlijk van groot belang om een zo groot mogelijke diversiteit te hebben. Dat wordt met de Xtractor bereikt. Omdat er uitgekiend voedsel wordt gebruikt vindt er ook geen selectie van de happy few plaats waarbij een klein aantal groepen de buit onderling verdelen en de rest in de kou laten staan, zoals dit in een brewer gebeurt.

Een ander onderbelicht feit over schimmels brouwen is wat er met die schimmels gebeurt wanneer ze verspoten, verregend of gedruppeld worden. Door de kracht die er ontstaat met het verpompen en toepassen worden de schimmels aan stukken getrokken met als gevolg dat ze de bacterieen tot voedsel dienen. Al het brouwen is voor bijna voor niets geweest. De bacterien krijgen een flinke boost, maar dat kan ook zonder eerst 24, 48 of zelfs 6 dagen schimmels groeien. Gewoon met ons xtract en wat extra Bugrub bereiken we hetzelfde resultaat.

Nee het draait niet om de schimmels. Het gaat om de sporen en de diversiteit. Breng die op hun plek en ze doen wat je van hen verwacht. Een divers voedselweb aanleggen.

Foto Boven: Brewer

Compostthee na 24 uur tot 48 uur brouwen

  • Platen hebben elk een andere voedingsbron
  • Op de middelste en rechtse plaat is goed de afname van de diversiteit zichtbaar. Een enkele soort heeft de macht overgenomen en zich van al het voedsel bedient.

Foto Beneden: Xtractor

  • CompostXtract na 8 uur Xtractie
  • Platen hebben elk een andere voedingsbron. Zelfde als de brouw.
  • Op de middelste en rechtse plaat is goede de grote diversiteit zichtbaar.