Voor wie

Voor wie

Voor wie

Voor wie...? Daar kunnen we kort over zijn, voor iedere tuin, groot of klein!

Compostthee word al duizenden jaren door verschillende culturen in de landbouw gebruikt als meststof en voor duurzaam bodembeheer.

Door de chemie revolutie is het gebruik van compost en compostthee wat op de achtergrond geraakt, maar dit komt meer en meer terug. Daarnaast wordt de compostthee ook gebruikt als methode om het natuurlijke ziekte onderdrukkend vermogen van de bodem te stimuleren. Dit is dan een effectief en economisch alternatief voor conventionele chemische methoden maar ook in duurzame en biologische land- en tuinbouw. Nu de kosten voor fossiele brandstof steeds hoger worden werkt dit ook door in de prijzen voor chemische middelen. Thee is een goed alternatief voor kwaliteits garantie in plantproductie. Het thee extract wordt toegepast als toevoeging aan standaard bladvoedingsprogramma's, maar ook als op zichzelf staande bespuiting. Ook via de minisprinkler systemen volgt het thee extract een welkome bron van voeding en stimulatoren voor het bodemleven met een beter wortelsysteem als gevolg.

Compost thee gebruik in land- en tuinbouw is vanzelf sprekend. Daar is geen dicussie voor nodig.

Maar het extract is ook niet meer weg te denken bij hoveniers, boomverzorgers en grasmanagement systemen, zoals parken, sportvelden en golfterreinen. Voor volkstuinders is het ook een uitkomst! Het is zelfs de snelst groeiende sector omdat er veel profijt te behalen is in bestaande onderhouds of aanlegschema's, omdat standaard kunstmest en pesticiden gebruik gereduceerd worden.