Het belang van hydratatie

Het belang van hydratatie

Het belang van hydratatie

Iedere dag verliezen we water via urine, ontlasting, transpiratie en de ademhaling. Het is logisch dat dit aangevuld moet worden. Uit onderzoek blijkt dat zo'n 70% van de mensen te weinig drinkt en daardoor chronisch uitgedroogd raakt. Uitdroging kan tot veel gezondheidsklachten en ziektes leiden.

Water is de basis van al het leven op aarde. Het menselijk lichaam bestaat gemiddels uit 70% water en moet voldoende gehydrateerd blijven voor optimale gezondheid en welzijn. De beste manier op je lichaam te hydrateren is het drinken van voldoende, zuiver en gezond water.

Het is algemeens bekend dat onder andere stress, gebrek aan lichaamsbeweging, bewerkt voedsel, kunstmatige smaak- en kleurstoffen, frisdrank, alcohol, sigaretten onze gezondheid en vitaliteit ondermijnen. Het is aangetoond dat ook het drinken van kraanwater en water uit flessen het lichaam verzuurt. Onbedoeld en onbewust werken we zo vergiftiging en verzuring van ons lichaam in de hand. Dit alles kan leiden tot diverse welvaartsziektes zoals hard- en vaatziektes en diabetes type 2.

Met een gezonde leefstijl en een gezond voedingspatroon in combinatie met het drinken van het juiste water is het mogelijk het tij te keren en je lichaam te ontgiften, te zuiveren en te ontzuren. Dit zal een opmerkelijke verbetering geven van je gezondheid, welzijn en vitaliteit.