Financiële onafhankelijkheid?

Financiële onafhankelijkheid?

Financiële onafhankelijkheid?

Graag wil ik je informeren over een prachtig programma, dat je in staat stelt om financieel onafhankelijk te worden. 

  • Financiële onafhankelijkheid die je de tijd en ruimte geeft om meer aandacht te geven aan familie en vrienden, aan hobby’s, reizen of wat je ook maar zou willen doen. 
  • Werken omdat je het leuk vindt, i.p.v. je naar een baan te moeten slepen, louter om het hoofd boven water te kunnen houden. 
  • Vrij te zijn van stress als gevolg van een uitzichtloze situatie om een goede baan of een betaalbare woning te vinden. Niet langer gebukt gaan onder financiële stress als gevolg van torenhoge schulden, hypotheken of lasten die nauwelijks op te brengen zijn. 
  • Bevrijd te zijn van het probleem hoe de studie te betalen van je opgroeiende kinderen.
  • Je niet langer zorgen te hoeven maken over je financiële situatie wanneer je met pensioen gaat, omdat je de mogelijkheid hebt om in redelijk korte tijd een mooi (aanvullend) pensioen op te bouwen.
  • Dat je niet langer met lede ogen moet aanzien hoe je spaargeld wordt uitgehold, omdat je geld op de bank niets meer oplevert of zelfs door negatieve rente minder wordt.

Veel programma’s stellen grote rijkdom in het vooruitzicht. Villa’s, dure jachten, peperdure auto’s of sierraden, alsof het gemis aan deze dingen voor de meeste mensen de grootste kopzorg is.

Het is ook totaal iets anders dan financiële onafhankelijkheid. Hoeveel mensen met een vorstelijk inkomen gaan niet gebukt onder de last van schulden en permanente zorgen om maar aan meer geld te komen. Ze hebben een levensstijl van die van jagers. Een jager consumeert alles direct wat mogelijk is en is gedwongen opnieuw te jagen. Want consumeren is kapitaal vernietigen. Op is op!

Mensen daarentegen die een deel van hun inkomsten - hoe gering dan ook – opzij zetten om daarmee stap voor stap een duurzaam inkomen voor de toekomst te genereren, hoeven niet constant te zoeken naar meer inkomsten. Zij bouwen aan de fundamenten voor hun toekomstige financiële bestaan en die van hun kinderen. Zo zijn familievermogens ontstaan.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die opeens over veel geld beschikken, zonder eerst ervoor te zorgen dat zij financieel onafhankelijk zijn, alles in korte tijd kwijtraken.

Onhaalbare droom?

Mensen die financiële onafhankelijkheid hebben gerealiseerd, hebben de formule gevonden om niet te hoeven werken voor hun geld, maar om het geld voor hun te laten werken. Zelfs, of juist, terwijl ze slapen.

Veel mensen zien dit als een onhaalbare droom. Dat lijkt echter zo. Er is namelijk nu de kans om deze droom ook te realiseren. Er zijn meerdere mogelijkheden om met een gering bedrag deel te kunnen nemen aan een programma dat het uitzicht biedt om een passief aanvullend inkomen, tot zelfs een volwaardig maandelijks inkomen, te kunnen opbouwen.

 

Wat zijn de mogelijkheden: