Water en mens

Water en mens

Water en mens

Wij mensen bestaan voor het overgrote deel uit water. Een deel daarvan zit in ons bloed, het andere gedeelte is nodig voor de werking van onze organen. Onze hersenen bestaan voor 90% uit water. Bij ons hart en onze longen is dat 79% en bij onze lever 70%. Zelfs onze beenderen (22%) en onze tanden (10%) bevatten water.

Water is een onmisbare brandstof voor ons lichaam. Water werkt namelijk. Water regelt de lichaamstemperatuur. Wordt het te warm? Dan laten de poriën kleine hoeveelheden water door die op de huid verdampen en de onderliggende bloedvaten afkoelen. Zo ontstaat transpiratie.

Verder is water het transportmiddel in ons lichaam. Het brengt mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen naar plaatsen waar ze nodig zijn. Ook alle afvalstoffen worden in water vervoerd naar de blaas, darmen, longen en huid. Daar worden ze uitgescheiden.Tenslotte functioneert water als smeermiddel in ons lichaam. Daardoor ontstaat er geen wrijving tussen de weefsel oppervlakten.

Om deze redenen moet een volwassen mens dagelijks bijna 3 liter water opnemen via voedsel en drank. Zonder water kunnen we hoogstens 4 dagen overleven, terwijl we het zonder voedsel een kleine maand uit kunnen houden.

Hoe ons lichaam reageert op water hangt af van twee zaken: enerzijds van de concentraties van de aanwezige stoffen en de aard van de waterstructuren, anderzijds van onze overtuigingen die de basis zijn voor ons functioneren. Dit laatste verschilt per persoon. Er zijn wel statistische gegevens over de effecten die bepaalde stoffen gemiddeld op een mens hebben. Bij iedere stof heeft onze overheid een richtwaarde en een maximumwaarde laten bepalen. Deze waarden zijn maatgevend voor de drinkwaterproductie.

De drinkwaternorm is een garantie dat we niet acuut ziek worden van ons drinkwater. En vergeleken bij de rest van de wereld is dat vaak al heel wat. Maar vergeleken bij het water uit een natuurlijk schoon bergbeekje is het ronduit een teleurstelling. 110%water levert water dat gelijkwaardig is aan dat schone bergbeekje. Het water is gezond, levendig, een bron van vitaliteit eneen geneesmiddel. Het geeft levenslust, fitheid en rust. Dat zit hem niet alleen in de chemische samenstelling, die gefilterd is van afvalstoffen, maar vooral in de structuur die door Grander optimaal wordt.